Camera-inspectie in afvoeren en riolen

Soms is alleen ontstoppen niet genoeg

Het ontstaan van een verstopping kan vele oorzaken hebben. In de meeste gevallen is na het verhelpen van een verstopping door RTA uw afvoer of riool weer jaren probleemloos te gebruiken. Soms zijn er tijdens het verhelpen van een verstopping aanwijzingen die doen vermoeden dat er meer aan de hand is.

 

RTA kan alle afvoer- en rioolproblemen voor u verhelpen, dus ook reparatie en vernieuwen van uw riool of afvoer, uiteraard na het uitbrengen van een scherpe offerte.

René Wegman, RTA  

 

 

 

 Wanneer een rioolcamera-inspectie?

Met zo'n 25 jaar ervaring in het verhelpen van vele verstoppingen, weet RTA als geen ander wanneer het advies voor camera-inspectie moet worden gegeven. In overleg met u kan direct gekeken worden naar wat de oorzaak van de verstopping is geweest. Een scheur, breuk, verzakking of boomwortels in het riool, allemaal mogelijke oorzaken die verholpen moeten worden om definitief van het probleem af te komen.

Geavanceerde afvoer- en rioolcamera’s
RTA beschikt over verschillende geavanceerde afvoer- en rioolcamera’s. Met deze camera’s kunnen wij afvoeren en riolen inspecteren met een diameter tussen de 32 mm en 1000 mm.

Standaard in de rioolservicewagen hebben wij een tweetal camera’s waarmee afvoeren en riolen van 32 tot en met 250 mm geïnspecteerd kunnen worden. Riolen groter dan 250 mm kunnen op afspraak en na offerte worden geïnspecteerd.

 

Een riool of afvoer moet voor inspectie altijd eerst worden gereinigd om alle (kleine) afwijkingen goed in beeld te krijgen. Indien gewenst kan elke camera digitale opnamen maken (foto en of video) aangevuld met een schriftelijk rapport met onze bevindingen en een advies op maat over hoe de aangetroffen problemen het best te verhelpen met een concurrerende offerte. Bel 0315 - 231 222 of stuur een bericht

Wanneer is een rioolcamera-inspectie verstandig?

Bouwkundig onderzoek

Wanneer u een woning koopt, is het verstandig om een bouwkundig onderzoek te laten uitvoeren om de staat van de woning te bepalen. Hiermee voorkomt u problemen en hoge kosten achteraf. De riolering maakt echter geen deel uit van zo’n onderzoek. En dat terwijl de kosten voor het vervangen van een riool kunnen oplopen tot duizenden euro’s. 

Aangezien u in dat geval niet kunt aantonen dat de vorige bewoner wist van de slechte staat van het riool, is het nagenoeg onmogelijk de schade te claimen. Waarom dan geen kleine investering doen om zulke kostbare problemen voor te zijn?

Wij inspecteren het riool van uw (nieuwe) woning en u krijgt een schriftelijk rapport met onze bevindingen. Indien gewenst ondersteund met digitale foto of video-opname op dvd of usb-stick. Vanzelfsprekend kunnen wij de eventuele gebreken voor u herstellen.

Bij een terugkerende verstopping

Wanneer u regelmatig te maken heeft met een verstopt riool, dan is de kans groot dat er iets mis is met het riool. Met camera-inspectie kunnen we een eventueel gebrek aan uw riool vaststellen. Als u een camera-inspectie laat uitvoeren tijdens het verhelpen van een verstopping, betaald u hiervoor slechts € 48.

 

Lekkage in uw woning

Een lekkage vanuit het plafond of een vochtplek op de muur kan wijzen op een gebroken afvoer. Riool Techniek Achterhoek beschikt over een mini-rioolcamera om zelfs de kleinste afvoer te inspecteren. In de meeste gevallen kunnen we de exacte locatie van de breuk bepalen. Dat scheelt een hoop breekwerk.

 

Diverse problemen

Heeft u regelmatig vage afvoer- of rioolklachten die komen en gaan? Dan is er wellicht toch iets aan de hand met uw riool. Ook dan kan een camera-inspectie uitsluitsel bieden. 

RTA kan alle afvoer- en rioolproblemen voor u verhelpen, dus ook reparatie en vernieuwen van uw riool of afvoer, uiteraard na het uitbrengen van een scherpe offerte.  René Wegman, RTA