Reparatie & renovatie

Afvoer- en rioolreparatie

Het  komt regelmatig voor dat een riool of afvoer breekt of scheurt, zowel binnen als buiten een pand of woning. Dit kan vele oorzaken hebben: ouderdom of het verzakken van de grond rondom uw pand of woning, maar ook boomwortels kunnen schade aanrichten. Een andere belangrijke oorzaak is het amateuristisch aanleggen van een riool of afvoer.

 

RTA heeft zo’n 25 jaar ervaring in het repareren van afvoeren en riolen en kan u daarom altijd een deskundig advies en een passende oplossing bieden tegen een scherpe prijs.

René Wegman, RTA  

 

 

 

 

 

 

Alles bij de hand in de rioolservicewagen

De rioolservicewagen van RTA is standaard uitgerust met een ruime hoeveelheid PVC-materiaal van 32 tot 125mm. Hierdoor kunnen wij kleine tot middelgrote reparaties vaak direct uitvoeren en bent u in de meeste gevallen zeer snel verlost van uw riool- of afvoerprobleem. Dat scheelt extra reistijd, er gaat geen tijd verloren met het halen van materialen en een vervolgafspraak is meestal niet nodig wat voor u de kosten drukt.

Het komt voor dat een afvoer- of rioolbreuk op een ontoegankelijke plaats zit, denk hierbij aan een leiding in een betonvloer, muur of onder een vijver. Dit zorgt voor enorm veel breek- en herstelwerk en daarmee voor hoge kosten. In sommige gevallen is het tegenwoordig mogelijk een reparatiestuk te plaatsen zonder of met weinig breekwerk.

 

Vernieuwing en renovatie van riool of afvoer

Wanneer een riool of afvoer zo veel gebreken vertoont dat repareren geen zin meer heeft, moet deze compleet worden vervangen. Een afvoer in de kruipruimte of een compleet rioolstelsel rondom uw woning, RTA voert de werkzaamheden snel en vakkundig voor u uit  tegen een scherpe prijs.

Als u, in overleg, een riool zelf vrij graaft of na vernieuwing weer dichtgooit, bespaart u aardig wat kosten. Natuurlijk kunnen wij het ook geheel voor u uitvoeren. Van het verwijderen van beplanting, straatwerk, opgraven en vernieuwen van uw riool tot en het herstellen en in oude staat terugbrengen van uw tuin of oprit. Neem voor meer informatie contact op, bel: 0315 – 231 222 of stuur een bericht.

Neem direct contact op

Soms kan het vernieuwde riool niet op dezelfde plek

Bij vernieuwen gaan we er in eerste instantie vanuit dat het nieuwe riool op de oude plek komt te liggen. Het komt echter voor dat dit niet mogelijk is doordat er grote bomen op staan, of er een aanbouw of vijver op is geplaatst. In de meeste gevallen lukt het om het nieuwe riool dan om het obstakel heen te leggen, waarna het riool weer jaren goed kan functioneren.

Wordt de omleiding te groot, dan moet er een pompput worden geplaatst om het hoogteverschil te overbruggen. Een kapot riool onder een aanbouw zonder kruipruimte kan er toe lijden dat de betonvloer van de aanbouw deels moet worden opengebroken.

Deelrenovatie zonder breken

Bij deelrenovatie wordt het riool van binnenuit gerepareerd. Hierdoor blijven hak-, breek- en graafwerkzaamheden tot een minimum beperkt. Het eindresultaat is sterker dan nieuw. Deelrenovatie is in Nederland een relatief nieuwe techniek die in de landen om ons heen al jaren succesvol toegepast wordt.

Get Adobe Flash player

Deelrenovatie voor particulieren, bedrijven en industrie

Voor particulieren is deelrenovatie een uitstekende methode om riool- of afvoerbreuken en andere beschadigingen te laten herstellen. Een gebroken leiding, weggewerkt in de muur, het hoofdriool in de tuin of onder uw sierbestrating kan in de meeste gevallen met een minimum aan graaf- of breekwerk worden gerepareerd.

Een beschadigd riool binnen of buiten uw bedrijfspand? Het is enorm vervelend als de vloer enkele dagen openligt of het riool voor de ingang wordt opgebroken waardoor klanten uw winkel of restaurant voorbij lopen. Voorkom ongemak door te kiezen voor deelrenovatie.

Wanneer bij een industrieel productiebedrijf voor renovatie een vloeistofdichte vloer moet worden open gezaagd, moet de productie deels of helemaal worden stilgelegd en naderhand weer in de oude staat worden teruggebracht. Dat kost vaak veel geld en moeite voor een relatief kleine reparatie. Ook dan is deelrenovatie een optie waarbij er nauwelijks hinder ontstaat.

RTA repareert al 25 jaar ervaring in het repareren van afvoeren en riolen en kan u daarom altijd een deskundig advies en een passende oplossing bieden tegen een scherpe prijs.  René Wegman, RTA

> Neem direct contact op